Logo bijeli

Branje šparoga na otoku Krku: moje osobno iskustvo

Branje šparoga na otoku Krku

Branje šparoga na otoku Krku – doživite autentičnu mediteransku kuhinju i provedite nezaboravan odmor u našem apartmanu!

Pozdrav svima, ja sam Robert i vlasnik sam apartmana na prekrasnom otoku Krku. Danas bih s vama htio podijeliti moje osobno iskustvo branja šparoga na našem otoku.

Kao što mnogi već znaju, otok Krk je poznat po svojim prekrasnim plažama i kristalno čistom moru, ali danas ćemo se fokusirati na nešto drugačije – divlje šparoge.

Branje šparoga na otoku Krku

Svake godine krajem ožujka i početkom travnja, otok Krk postaje raj za ljubitelje divljih šparoga. Šparoge su nevjerojatno zdrave i bogate su vitaminima i mineralima, a okus im je jednostavno savršen. Zato, ako se ikada nađete na otoku Krku u ovo doba godine, svakako iskoristite priliku da se upustite u avanturu branja šparoga.

Ja sam već dugi niz godina zaljubljenik u branje šparoga i svake godine se veselim ovom događaju. Nema ništa bolje od rane jutarnje šetnje kroz netaknutu prirodu i traženja najboljih šparoga. Naš otok je prepun mjesta gdje se mogu pronaći divlje šparoge, a ja vam mogu dati nekoliko savjeta.

Najbolja mjesta za branje šparoga su uglavnom rubovi polja, putevi uz more, ograde i živice. Šparoge rastu na sunčanim mjestima, pa obratite pažnju na mjesta gdje sunce najviše sija. Kada pronađete šparoge, potrebno ih je pažljivo otrgnuti do dijela koji nije savitljiv i dozvoli se prelomiti, pazeći da ne oštetite gornji dio prepun sokova. Obično je to 20 do 30 centimetara izdanka.

Branje šparoga na otoku Krku

Spargel
Spargel

Nakon što prikupite stručak od 30 do 50 šparoga, vrijeme je za kuhanje. Postoji puno načina za pripremu šparoga, ali ja vam preporučujem da ih jednostavno skuhate u slanoj vodi i poslužite ih s maslinovim uljem i limunom. Također, moja supruga ima mnogo recepata koje će podijeliti s Vama i u kojima ćete sigurno uživati.

sparoge Sparoge

Nadam se da sam vam uspio prenijeti svoju ljubav prema branju šparoga na otoku Krku. Ako ste zainteresirani za boravak u našem apartmanu uz uživanje u branju šparoga, slobodno nas kontaktirajte i rezervirajte svoj boravak. Vidimo se na otoku Krku!

A ako vam se sviđa naš apartman provjerite slobodne termine i rezervirajte odmah bez provizije po najpovoljnijim uvjetima

Provjerite i naše linkove na socijalnim mrežama:
Facebook, Twitter, Youtube i Tripadvisor

Najnovije objave

Nekretnine na otoku Krku - vaš novi idealan dom

Nekretnine na otoku Krku - vaš novi idealan dom

Nekretnine na otoku Krku  – pronađite vaš novi idealan dom Dobrodošli na otok Krk – dragulj Jadranskog mora i destinacija…
Branje šparoga na otoku Krku: moje osobno iskustvo

Branje šparoga na otoku Krku: moje osobno iskustvo

Branje šparoga na otoku Krku – doživite autentičnu mediteransku kuhinju i provedite nezaboravan odmor u našem apartmanu! Pozdrav svima, ja…
Tajne otoka Krka, otkrijte virtualnom šetnjom?

Tajne otoka Krka, otkrijte virtualnom šetnjom?

Kako otkriti tajne otoka Krka virtualnom šetnjom? Virtualna šetnja otokom može pomoći u pronalasku idealnog smještaja, tajne plaž- i mnogih…

Kontakt

Za sva dodatna pitanja i informacije kontaktirajte nas putem naše kontakt forme.